Atrakcije

Planinarski dom Hahlić

Na predivan dio zapadne ploče Gorskog kotara moguće je vrlo lako doći iz Podkilavca, najsjevernijeg naselja u Općini Jelenje. Na 1100 m nadmorske visine na vrhu Hahlić nalazi se istoimeni planinarski dom, jedan od najljepših u Hrvatskoj. Planinarski dom Hahlić nedavno je uređen i opremljen obnovljivim izvorima energije kako bi boravak u prirodi bio što ugodniji. Vrijedni planinari brinu se o njemu i spremni su za Vaš dolazak, a uspon na sam Hahlić zaista je poseban jer preko prekrasne prirode i otvorenih travnatih padina moguće je vidjeti kompletan Kvarnerski zaljev.

O atrakciji

Planinarski dom Hahlić na gotovo 1100 metara nadmorske visine smješten je na južnoj padini planine Obruč (popularno zvane Grobničke Alpe) između Dnića i Ćunine glave. Lijepa prizemnica s potkrovljem klasični je planinarski dom i omiljena destinacija planinara iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Odjednom može primiti 40 planinara, a otvoren je vikendom i po dogovoru. Prekrasan pogled s Hahlića na Riječki zaljev, kvarnerske otoke, Grobinštinu i Učku, a za lijepog vremena i preko Jadrana do Italije, uvijek iznova mami ljubitelje planina i prirode.
Nešto niže od doma (na oko 700 metara nadmorske visine nalazi se Kalić (tri ozidane lokve), omiljeno pojilište brojne divljači. Dom na Hahliću odnedavno ima osiguranu električnu energiju putem obnovljivih izvora sunca i vjetra, kao i internet kako bi se olakšao boravak u prirodi i povećala sigurnost samog objekta. Uz dom je izgrađeno i malo igralište za djecu, klupice i stolovi za odmor kao i prostor za pse, sve češće goste u planini. Rezervirati noćenje možete e-mailom: p.d.obruc@ri.t-com.hr, ili mobitelom: ++385 (0)91 7261 938.
Inspirirani baštinom
Skip to content