Image default
Otkrijte Jelenje

Prirodne ljepote

Rječina

Rječina je rijeka koja istoimeni grad već stoljećima opskrbljuje pitkom vodom. Rječina izvire ispod brda Kičelj i pravi je biser Grobnišćine. Njen je kanjon zakonom zaštićen, a tok je dugačak oko 18 kilometara. Moguće ga je i prehodati šetnicom na kojoj se dade osjetiti čar njenog žuborenja i uživati u velebnoj atmosferi pojačanoj doživljajem flore i faune toga prostora. Rječina vas može ostaviti bez teksta, ali ona nije jedini adut naše lokalne sredine u pogledu prirodnih ljepota.

Grobničke alpe

Tu su i Grobničke Alpe, već spomenuti lanac monumentalnih reljefnih uzvisina uz rubove Grobničkog polja, povijesno vrlo značajnog mjesta prvenstveno zbog legendarne bitke hrvatske vojske protiv Tatara 1242. godine. Naše su Alpe koloplet od ukupno 16 markiranih i označenih planinskih vrhova, od kojih je najpoznatiji i ujedno najniži Hahlić (1097 metara).

Hahlić

Na predivan dio zapadne ploče Gorskog kotara moguće je vrlo lako doći iz Podkilavca, najsjevernijeg naselja u Općini Jelenje. Na 1100 m nadmorske visine na vrhu Hahlić nalazi se istoimeni planinarski dom, jedan od najljepših u Hrvatskoj. Planinarski dom Hahlić nedavno je uređen i opremljen obnovljivim izvorima energije kako bi boravak u prirodi bio što ugodniji. Vrijedni planinari brinu se o njemu i spremni su za Vaš dolazak, a uspon na sam Hahlić zaista je poseban jer preko prekrasne prirode i otvorenih travnatih padina moguće je vidjeti kompletan Kvarnerski zaljev.

Inspirirani baštinom
Skip to content