Image default
Aktivnosti

Šetnica uz Sušicu

Rekreativna šetnica za mladež i obitelji s djecom

Šetnica uz Sušicu kružnog je oblika, dugačka je više od 2 kilometra. Lagana i rekreativna ruta proteže se uz pritok Rječine koji nazivamo Sušica, a koji teče samo u vrijeme jakih kiša i odatle je vjerojatno i dobio ime. Laganim hodom ta se šetnica prijeđe za 30 minuta. Šetnja po ra-vnom i utabanom terenu nije zahtjevna pa je ruta najprihvatljivija za obitelji s djecom te starije osobe uz ugodan boravak u prirodi. Za rekreativne i profesionalne sportaše ruta se može proći trkom ili oštrim hodom, a svojim geostrateškim položajem spaja Dražice, Podkilavac i Jelenje. Vjerujemo da ćete se na ovo mjesto kontinuirano i uvijek rado vraćati, kroz sva godišnja doba.

Otprilike na sredini staze osmišljen je fitness-park s nizom sprava za vježbanje. Konfiguracija staze i kružni oblik idealan je za rekreacijsko trčanje i održavanje kondicije, no stazu možete proći i biciklom, a za djecu je uređeno dječje igralište s klupicama za odmor. Nismo zaboravili ni Vaše kućne ljubimce. Vjerujemo da ćete se dobro zabaviti i ponešto naučiti u nebeskim labirintima postavljenih uz samu stazu.

Devet kamenih skulptura asociraju na nebeski labirint, a o povezanosti s planetima doznat ćete na samoj stazi. Posebna atrakcija je veliki slap koji u vrijeme obilnih padalina privlači svojom snagom i ljepotom, a uz njega se nalazi i vodomjer tako da možete saznati koliko vode protječe slapom.

Ovu šetnicu zovemo i ljubavnom šetnicom, tako da se slobodno prepustite svojim osjećajima s najdražom osobom. Ljubavni drvored može postati i Vaš – odaberite stablo i upišite se u drvored. Kompletan prostor šetnice uz Sušicu iznimno je lijep i atraktivan, posebno zbog pogleda na Grobničke Alpe pa iskoristite tu mogućnost i ne štedite Vaše fotoaparate i mobitele. Ako pak volite knjigu, također možete naći svoj kutak mira i sjesti na klupicu prepustivši se užitku čitanja.

I na kraju – nemojte se začuditi domaćim životinjama koje ćete često vidjeti u okolici. Prilika je to da najmlađi vide i konje, i ovce, i koze, i pokoju kravicu. Šetnja uz Sušicu jedinstvena je u Primorsko-goranskoj županiji kao mjesto rekreacije, povratka prirodi i njenoj ljepoti koju pomalo zaboravljamo.

Kako do šetnice?

Inspirirani baštinom
Skip to content