Image default
Novosti

[NAJAVA] EPK 2020 Teorija i praksa vrtlarenja

Ivana Keller je mag. ing. ekološke poljoprivrede i permakulturna dizajnerica, te učiteljica vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi Rijeka. Aktivno dijeli svoje znanje kroz brojna predavanja i radionice.

U petak će biti i naša učiteljica. Slušati ćemo predavanje o biljnim zadrugama, nakon kojega će nam Ivana u paksi na odabranoj zelenoj površini u Dražicama pokazati kako dizajnirati biljnu zadrugu i kako minimalnim orezivanjem urediti obraslo grmlje i što učiniti s odrezanim granama.Slobodno ponesite vrtne škare!

Inače biljne zadruga/ceh (plant guilds) je skupina raznolikih biljaka koje vole rasti jedne uz druge i u tom rastu si međusobno pomažu i podržavaju se. Biljne zadruge svoju su primjenu prvobitno kroz povijest pronašle u voćnjacima, gdje oko jednog stabla voćke rastu ostale niže biljke koje štite voćku od nametnika i bolesti, štite tlo od isušivanja te svojim razgranatim korjenima “rudare” za biljnim hranjivima koje dalje predaju ostalim biljkama. Prava je to solidarnost biljnog svijeta 🙂 Isti principi biljne zadruge se provode i u urbanim zonama, kućnim predvrtovima i vrtovima, u okolišu škola, vrtića, domova i sl.

O čemu više na predavanju!

Vidimo se!

GDJE: na ulazu u nogometno igralište
KADA: petak, 13.11.2020., od 15 do 16.30 sati.

NAPOMENA:  Obavezno pridržavanje epidemioloških mjera. Dezinficijens i maske osigurani.

OBAVEZNE PRIJAVE: sudjelovanje molimo najavite na info@visitjelenje.hr ili na broj

TZ Jelenje, 091 40 60 900 Jasminka Matrljan ili Udruzi umirovljenika Jelenje, 091 51 89 869 Mladenka Štefan

Inspirirani baštinom
Skip to content