Image default
Novosti

[NAJAVA] Palenta kompirica i mladi grobnički sir penju se na Hahlić

Kako je posljednja subota u lipnju na području Grobnišćine, tradicionalno dan promoviranja autohtonog grobničkog jela palente kompirice i grobničkog sira biti će tako i ove godine.

Već drugu godinu zaredom, zbog epidemioloških  razloga izostati će klasičan Festival sa spektakularnim istresanjem ogromne palente od pola tone, ali…

TZ Jelenje i Općina Jelenje i ove godine spajaju uživanje u prirodnim ljepotama Grobničkih alpi s uživanjem u  autohtonim proizvodima Grobnika i to na nadmorskoj visini od 1097 metara na Hahliću.  Kuhari Udruge Palentar sa svojom meštricom, gospođom Grozdanom Rak, kuhati će miću palentu kompiricu koja će se dopremiti do planinarskog doma, te uz mladi grobnički sir i planinarski fažol biti poslužena svim penjačima.

Pozivamo sve ljubitelje outdoor aktivnosti i domaće hrane da se prijave na  Festival penjanja i spuštanja na Hahlić. Uspon do Planinarskog doma Hahlić organiziran je sa stručnim  vođenjem članova PD Obruč po planinarskoj stazi “po čeki”, dugačak je oko 5 kilometara, a traje cca 2 i pol sata.

Neprocjenjivo prekrasan pogled na Grobnišćinu i Kvarner,  zadovoljstvo pri osvajanju jednog od vrhova Grobničkih alpi i druženje uz zajednički ručak – sve nas to čeka u subotu 26.06.2021. Polazak je u 8.00  h s parkirališta u Podkilavcu.

Prijave primaju TZ Jelenje, na broj 091 4060 900, mail info@visitjelenje.hr ili PD Obruč na broj 0917 26 1938, mail p.d.obruc@ri.t-com

Inspirirani baštinom
Skip to content