Image default
EPK 2020

Općenito o EPK 2020

Što je EPK

Europska prijestolnica kulture, ugledna je titula i europski kulturni projekt koji u Rijeci uključuje obnovu zgrada kulture i bogat cjelogodišnji kulturno umjetnički program.

Postavši Europskom prijestolnicom kulture, Rijeka je uvršena na popis šezdesetak europskih gradova koji su ovu titulu nosili do sada poput Marseillea, Linza, Essena, Graza, Dublina, Liverpoola, Atene, Roterdama, Genove i mnogih drugih.  Rijeka je ujedno i prvi hrvatski grad koji nosi ovaj naslov.

Zašto postoji ovaj projekt?

Osnovna ideja ovog projekta je povezivanje europskih građana predstavljanjem i upoznavanjem kulturnih različitosti zemalja koje čine ukupno bogatstvo Europe. Gradovi nositelji titule imali su i uvijek imaju priliku pokazati svoja mjesta, običaje i događaje kojima se ponose. No, s vremenom, projekt je prerastao usmjerenost na samu slavljeničku godinu i omogućio  dugoročni razvoj kulture u europskim gradovima koji su nositelji titule.

Više o svemu na:
https://rijeka2020.eu/o-epk-projektu/sto-je-epk/
https://www.facebook.com/rijeka2020/

Općina Jelenje sudjeluje u projektu kroz programski pravac 27 susjedstava koji uključuje Dnevne boravke i Festival susjedstva, te Vitamin D, Bolje vas našli i Pozdrav iz…

Inspirirani baštinom
Skip to content