Novosti

Safe stay in Croatia

Obavještavamo vas da su Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica predstavili projekt nacionalne oznake sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koji ima za cilj poštivanje propisanih mjera i protokola i pozicioniranje Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnosti.

Izdvojeno je sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

Od danas je u funkciji i službena stranica projekta www.safestayincroatia.hr na 9 jezika na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći informacije te predati zahtjev za dodjelu besplatne nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia.

Prijava u projekt je jednostavna i besplatna, a njome se korisnik obvezuje slijediti protokole poslovanja i postupanja koji su osmišljeni uz stručnu potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja te pružatelja turističkih usluga u Hrvatskoj.

Sve o projektu, kao i Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj  i Upute za prijavu pronađite na ovoj poveznici https://www.safestayincroatia.hr/hr/o-projektu

Inspirirani baštinom
Skip to content