Image default
Novosti

Sveti Nikola donio poklone najmlađim sumještanima

U želji da svi ostanemo zdravi te da se naš Sveti Nikola ne prehladi ili dobije simptome koronavirusa, Općina Jelenje i turistička platforma Visit Jelenje ove godine organizirali su darivanje najmlađih sumještana na nešto drugačiji i simpatičniji način.

Sveti Nikola na našu je zamolbu čuvao svoje zdravlje te je ostao kod kuće, a mi smo obećali da će svi darovi biti podijeljeni baš kako bi i on sam to napravio, poručila je Jasminka Matrljan iz turističkog ureda Visit Jelenje.

Bez gužve od 15 do 19 sati putokaz i strelice usmjeravali su djecu do reflektorima osvijetljenog i svečano okićenog prozora kroz kojeg su djeca primala darove, ali samo nakon što su u zlatnu kutiju ubacili crtež kojeg su imali za zadatak pobojati. Najbolji radovi će biti nagrađeni, poručuje Dina Peloza iz Općine Jelenje, kao organizator predivnog događanja za najmlađe.

– Raduje nas što smo i ove godine, na prilagođeni način, ipak razveselili djecu. Ulaz s jedne, izlaz na drugu stranu, maske obvezne, zadržavanje minimalno, distanca te  odgovornost prije svega krasili su podjelu darova. Istovremeno smo djeci priuštiti blagdansku atmosferu, dekoraciju i blještavilo, uz vesele božićne pjesmice i čarobni blagdanski foto kutak koji kao da se je sa stranica nekog žurnala preselio na Trg mlikarice u Dražicama, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako se Sveti Nikola zahvaljuje svima koji su sudjelovali i poručuje: „budite odgovorni i dobri“.

Kažimo i to da je sve učenike od prvog do četvrtog razreda dočekala čokola na školskoj klupi.

Inspirirani baštinom
Skip to content